listopada 15, 2017

Zawijaski z tortilli

Składniki:
Tortilla
Szynka
Ogórek
Papryka
Sałata lodowa lub kapusta pekińska
Serek biały (np. czosnkowym, łososiowy lub szczypiorkowy)

Wykonanie:
Placki tortilli smarujemy serkiem. Na serek nakładamy sałatę, następnie szynkę, paprykę i ogórka. Zwijamy mocno w rulonik. Następnie owijamy w folię aluminiową i jeszcze mocno dociśnąć żeby potem zawijaski nam się nie rozpadały. Wkładamy do lodówki na min. 30 min. (w lodówce mogą również czekać nawet 3 godziny, nic im się nie stanie). Po tym czasie wyjmujemy i kroimy pod ukosem. Można podawać je z sosem czosnkowym lub samodzielnie.

W ten sposób układamy składniki na tortilli. Nie układamy do samego brzegu, ponieważ podczas zwijania będą się one przesuwać.

2 komentarze:

Copyright © 2016 Olga piecze i gotuje , Blogger