listopada 03, 2017

Udka z kurczaka w chrupiącej panierce

Składniki:

1 kg udek
2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka granulowanego czosnku
przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki)
pieprz
sól
papryka słodka i ostra wg uznania
olej do smażenia


Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno potrząsać, by posypka wszędzie dotarła.
Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku ok 30- 40 min. (w zależności jak duże mamy porcje mięsa) w 190 st.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Olga piecze i gotuje , Blogger