listopada 03, 2017

Kurczaki w chrupiącej panierce - ostre :)


Panierka:
2 szkl mąki
1 mała łyżka soli
1/2 łyżki tymianku
1/2 łyżki bazylii
1/3 łyżki oregano
1 łyżka soli selerowej
1 łyżka czarnego pieprzu
1 łyżka gorczycy całej ale lekko rozgniecionej
4 łyżki papryki słodkiej
2 łyżki czosnku granulowanego
1 łyżka suszonego imbiru
3 łyżki białego pieprzu
1/2 łyżki papryki ostrej. 

Dodatkowo:
2 jajka
Olej do smażenia
Kawałki kurczaka np. Udka, skrzydełka lub kawałki piersi z kurczaka - mogą to być kawałki kurczaka surowe lub wcześniej ugotowane.
Wykonanie:
Wszystkie składniki z panierki wymieszać. Kawałki kurczaka najpierw obtoczyć w panierce potem w jajku i jeszcze raz w panierce. Jeżeli kawałki kurczaka są surowe smażyć na głębokim oleju ok 25 min. Jeśli kawałki kurczaka były wcześniej ugotowane smażyć na głębokim oleju ok 15 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Olga piecze i gotuje , Blogger