listopada 09, 2017
Kurczak w sosie śmietanowo-brokułowym z kaszą kuskus
Składniki:
filet z kurczaka
250 ml śmietany
pół brokuła
sól, pieprz
kasza kuskus
Wykonanie:
Filet z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i podsmażyć na odrobinie oleju. Kiedy kurczak będzie usmażony dodać śmietanę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli sos będzie niewystarczająco gęsty dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozmieszanej w odrobinie wody.
Różyczki brokuła wrzucić do osolonej wrzącej wody i gotować do miękkości. Brokuła łączymy z sosem.
Tak gotowy sos podajemy z kaszą kuskus przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Można także podawać z ryżem lub makaronem.
AUTOR:
Olga Piecze i Gotuje
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńApetyczne i zdrowe danie 😉
OdpowiedzUsuń