listopada 12, 2017

Fish and chips


Składniki:
ok. 4 płatów ulubionej ryby
1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 szkl mleka
1 jajko
6 ziemniaków
olej do smażenia

Wykonanie:
Rybę pokroić na kawałki ok 7 cm długości. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz wymieszać. Następnie dodać mleko i jajko, wymieszać i odstawić na ok 20 min. Po tym czasie odtoczyć rybę w cieście i smażyć na oleju. Po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym. 
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i smażyć na oleju. 

2 komentarze:

  1. Oooooo...
    Bardzo lubimy, ale raczej kupujemy.
    W domu jeszcze nie robiłam - trzeba będzie spróbować.
    :)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Olga piecze i gotuje , Blogger