listopada 12, 2017
Fish and chips
Składniki:
ok. 4 płatów ulubionej ryby
1 szkl mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 szkl mleka
1 jajko
6 ziemniaków
olej do smażenia
Wykonanie:
Rybę pokroić na kawałki ok 7 cm długości. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz wymieszać. Następnie dodać mleko i jajko, wymieszać i odstawić na ok 20 min. Po tym czasie odtoczyć rybę w cieście i smażyć na oleju. Po usmażeniu odsączyć na papierze kuchennym.
Ziemniaki obrać, pokroić na frytki i smażyć na oleju.
AUTOR:
Olga Piecze i Gotuje
Oooooo...
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy, ale raczej kupujemy.
W domu jeszcze nie robiłam - trzeba będzie spróbować.
:)
Zachęcam do wypróbowania przepisu :)
Usuń